COALA LIFE – COALA HEART MONITOR

eHealth by Sigma har utvecklat molnlösningen och tillhörande IT-lösningar för Coala Heart Monitor.

Kundens situation och behov
Coala Life är ett medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Coala Heart Monitor är en patenterad teknologi och en kommersiell lösning för distansövervakning och självscreening av hjärtljud och EKG. När lösningen skulle tas fram valde Coala Life Sigma till strategisk partner för utveckling av molnlösningen och tillhörande IT-lösningar.

Denna lösning byggde vi
Coala Life har tagit fram tekniken tillsammans med framstående forskare, kardiologer och samarbetspartners och vi på Sigma har varit delaktiga i teknikutvecklingsarbetet.

Coala Heart Monitor registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens snabbt och enkelt via avancerade membran genom att den placeras mot hjärtat i 30 sekunder, följt av en referensmätning med tum-EKG. Analys av hjärtljud och EKG genomförs i realtid i molnet baserat på algoritmer. Användaren får på bara några sekunder reda på hur hjärtat mår, så att eventuella symptom kan upptäckas i tid.

Detta resultat uppnådde kunden med vår lösning
Coala Life har lanserat sin lösning Coala Heart Monitor på marknaden och tilldelades eHealth Award 2017 på Vitalis, Nordens ledande ehälso-mässa.